LED verlichting:
De ideale besparingsmogelijkheid voor het autobedrijf.

Verlichting door LED draagt onmiddellijk bij aan het resultaat van het autobedrijf.

Gemiddeld haalde een autodealer in 2013 een rendement van 0,34% (BOVAG) in 2012 was dit zelfs nog minder nl. 0,08%. Dat betekent dat bij een breed scala aan activiteiten heel goed op de marges en de kosten gelet moet worden.

Besparen op verlichting

Verlichting is een belangrijke kostenpost. Openings- en werktijden worden verlengd om een hogere bezetting te realiseren. In de receptie, de showroom, de werkplaats, de afdeling schadeherstel brandt het licht steeds langer. In de meeste gevallen (op de showrooms na) is er nog sprake van oude conventionele TL Verlichting.

Vervanging van de oude TL Buizen door LED Buizen is heel eenvoudig en kan een forse structurele besparing opleveren van € 15 tot € 30 per LED Buis per jaar. In de meeste gevallen kunnen de oude armaturen blijven hangen en is vervanging een kwestie van het omwisselen van de lampen en eventueel de starters. De investering in de nieuwe LED Buizen verdient zich terug binnen 1 tot 3 jaar. Ruim binnen de garantietermijn van 4 jaar.

Voordelen LED

Bijkomend voordeel is dat de lichtkwaliteit significant verbetert. De kleurtemperatuur kan flexibel worden gekozen; bijvoorbeeld warmer licht van 3000K / 4000K voor Receptie of Kantoor tot helder wit daglicht van 5000K / 6500K voor de Schadeherstelwerkplaats of de Spuiterij. Daarnaast neemt de lichtopbrengst op de werkplek toe met meer dan 25% toe ten opzichte van de oude situatie. Onderzoek naar arbeidsomstandigheden heeft aangetoond dat dit de productiviteit positief beïnvloed.

Wilt u weten welke besparing vervanging van uw oude TL verlichting u kan opleveren?