Grote Kerk in Ede in het LED zonnetje gezet.

Vlak voor Kerst is de grote kerk in Ede voorzien van LED gevelverlichting.

De Grote Kerk in Ede vindt haar oorsprong rond 1200 en heeft in de loop der jaren de nodige aanpassingen en restauraties ondergaan. Recentelijk nog werden de wijzerplaten van de uurwerken vervangen, het kerkplein gerenoveerd en de karakteristieke toren opgeknapt.

Medio 2019 was het zover dat de Gemeente – in samenspraak met het kerkbestuur, de binnenstadmanager en monumentenzorg – besloot om de kerk met LED lampen te verlichten.

Triple-A LED was de regisseur van dit project en schakelde hiervoor de expertise van Belinda van Baalen van BAVA Light Concepts in, specialist op het gebied van het uitlichten van kerken en monumentale gebouwen.

Het gepresenteerde lichtontwerp viel in de smaak en vanaf oktober werd begonnen met de installatie. Afgelopen 21 december werd tijdens het Lichtfestival de nieuwe LED verlichting van de toren en de Oude Kerk ontstoken, waar vele bezoekers getuige van mochten zijn.

Het schip van de Grote Kerk wordt standaard verlicht met een warm-witte kleur, terwijl de toren in diverse kleuren aangelicht kan worden.

 

Meer weten ? Neem contact met ons op : info@triple-a-led.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *