Notice: Undefined index: verify_cf7 in /home/vinkmtib/domains/triple-a-led.nl/public_html/wp-content/plugins/zero-spam/integrations/contact-form-7/contact-form-7.php on line 113
Triple-A LED levert LED verlichting voor het Airborne monument "de Naald" in Oosterbeek

Airborne Monument ‘De Naald’ weer goed in het (LED) licht !

Zoals velen van u weten is het Airborne Monument ‘De Naald’ in 1946 aangeboden door de burgers van Oosterbeek aan Generaal Urquhart, die in 1944 het bevel had over de Britse 1e Luchtlandingsdivisie en met zijn eenheid bij Operatie Market Garden werd ingezet in een poging Oosterbeek e.o. van de Duitsers te bevrijden.

Het monument is een gedenkzuil, bekroond met een natuurstenen beeldengroep van 5 mannenfiguren. Een man die de vrijheid uitbeeldt wordt omgeven door burgers en soldaten.

Steen zal blijven getuigen van wat in de harten van Oosterbekers leeft : Eerbied voor de helden der Airborne, die hier streden en vielen voor onze vrijheid.

Een aantal jaren geleden werd er verlichting aangelegd vanaf Museum Hartenstein naar De Naald toe. Wit licht dat naarmate je dichter bij De Naald kwam steeds roder werd. Rood als symbolische kleur van al het bloedvergieten in die tijd.

Het rode licht dat in de grond bij De Naald is ingebouwd was al enige tijd defect en moest natuurlijk voor alle herdenkingen en bezoekers op tijd hersteld worden.

Van de Gemeente was Karel Riksen hiermee belast en schakelde huisinstallateur Tesink in. Michel Gidding, monteur van Tesink voor de Gemeente, schakelde de hulp in van Oosterbeker Niek Vink van Triple-A LED om mee te denken voor een innovatieve LED oplossing met een rode kleur. Deze samenwerking was 4 jaar geleden al ingezet met het leveren en installeren van LED buizen met externe drivers in het Gemeentehuis zelf.

Met 100.000 branduren en een laag stroomverbruik is de Gemeente Renkum voorlopig van de lichtzorgen af, krijgt duurzaamheid een goede invulling en is het monument weer prachtig aangelicht.

Komt allen en aanschouw het resultaat met eigen ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *