Lasvast ziet de voordelen van goede LED verlichting.

De firma Lasvast in Spankeren (gld) is stapsgewijs aan het overstappen op LED verlichting.

Lasvast is een kleinschalig las- en contructiebedrijf dat met een klein team grootse projecten realiseert opererend vanuit een werkplaats in Spankeren. De projecten lopen qua complexiteit zeer uiteen. Van kleine houtkachel tot opdrachten voor landelijke operende grote bedrijven. Als het maar van staal is.

De werkplaats is een ruimte van een meter of 7 hoog, destijds toegerust met 1-vlams TL armaturen als verlichting. Enige tijd geleden heeft men, met in gedachten energiebesparing en beter licht “want LED”, een aantal TL buizen vervangen door retrofit LED buizen. Al gauw werd duidelijk dat deze retrofit LED buizen helemaal niet meer/beter licht geven dan de ouderwetse TL. De energiebesparing was er wel, zij het beperkt want de VSA blijft in dit geval gewoon in de armatuur en blijft ook nog een beetje vermogen opnemen. Het betere licht was er beslist niet.

Op zoek naar een oplossing kwam men uit bij Triple-A LED die voorstelde om een testje te doen met de serie 08 LED buis met externe driver. Het resultaat van de test is weergegeven op de foto. De bestaande armaturen werden zo als dat heet gerenoveerd. Dat wil zeggen oude bedrading en VSA werden buiten bedrijf gesteld en verwijderd.

Het verschil in lichtopbrengst is goed te zien tegen de achterwand van de werkplaats.

 

Inmiddels hangen er meer Serie 08 LED buizen van de Duitse firma TRiALED, geleverd door Triple-A LED.

Benieuwd wat de Serie 08 voor u kan betekenen ?

Neem contact met ons op : info@triple-a-led.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *