Vink Kunststoffen maakt een start met LED verlichting van Triple-A LED

Vink Kunststoffen in Didam heeft een start gemaakt met het vervangen van conventionele verlichting door LED verlichting.

 

Op kunststofgebied heeft Vink Kunststoffen zich als pionier ontwikkeld tot de toonaangevende voorraadhouder en distributeur op kunststofgebied in de Nederlandse markt en grootste voorraadhouder in Europa.

Duurzaamheid en MVO worden binnen Vink als belangrijk ervaren. Er is inmiddels het 3e niveau van de MVO Prestatieladder bereikt, waarmee duurzame ontwikkeling concreet en objectief aantoonbaar wordt.

15% van het stroomverbruik wordt door verlichting ingenomen en dit gegeven, samen met het plan de gebouwen te upgraden, maakte een start met de overstap naar LED verlichting.

In één van de hallen zijn de oude TL gasbuizen vervangen door de Serie 08 LED Buizen met externe driver. Door de zeer hoge lichtopbrengst en efficiëntie (157Lm/W netto) kon worden volstaan met het terugplaatsen van slechts 1 LED buis in de plaats van 2 gasbuizen.

Daarnaast zijn bijna alle armaturen uitgerust met een smartSWITCH sensor van Tridonic, waarmee het licht alleen gaat branden bij beweging in de buurt. Hiermee wordt nog eens fors bespaard op de energiekosten en CO2 uitstoot. Ook het feit dat deze LED buizen als enige voor de Energie Investerings Aftrek (EIA) in aanmerking komen, maakte naast de 10 jaar garantie, de keuze van Vink voor dit door Triple-A LED geleverde product vrij eenvoudig.

De bestaande armaturen zijn door de installateur vakkundig omgebouwd en konden dus worden hergebruikt. Dit betekent dat er ook nog een bijdrage geleverd wordt aan het verkleinen van de afvalberg.

Wilt u ook besparen ? Neem contact met ons op : info@triple-a-led.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *