OCÉ kiest voor explosieveilige armaturen van Triple-A LED

In 1877 startte Océ als familiebedrijf met het maken van machines om boter en margarine te kleuren. Deze boterfabrikant Jurgens en van den Bergh fuseerden later met een Engels bedrijf tot Unilever, die lange tijd deze kleuring toepaste.

Inmiddels is Océ een Canon company, dat in 2009 beider expertise op het vlak van printen samenvoegde en in meer dan 100 landen actief is.

In Venlo staat het hoofdkantoor waar R&D en productie plaats vindt van printers en kopieermachines plus de bijbehorende software.

Océ als relatie van Engie Services in Maastricht had te maken met veel uitval van de nog klassieke TL verlichting in haar productieruimtes en tonerfabriek. Een goed moment om de omschakeling naar LED te maken. Het uitdagende was om fors te besparen op de energiekosten, maar ook om de grote hoogte te overbruggen en dat alles met explosieveilige armaturen.

Triple-A LED werd in de arm genomen om de uitmuntende specificaties van de LED lampen van de Duitse fabrikant TRiALED ook ‘live’ te komen demonstreren, want wat er op papier stond kon men nauwelijks geloven. Groot was echter de verbazing maar ook het enthousiasme toen geconstateerd werd dat in dit geval de LED buizen met externe driver daadwerkelijk zoveel licht gaven en een uitstekend warmtemanagement hadden bij een lumen/Watt verhouding van 157 netto.

De armaturen inclusief de serie 08 LED buizen zijn DEKRA gecertificeerd en hebben dit predicaat voor zone 2 en 22.

De grootste waardering was echter het feit, dat de LEDjes een L90B10 hebben bij 80.000 branduren, met andere woorden slechts 10% aan lichtopbrengst verliezen na zoveel branduren. In 10% van de gevallen is er kans dat deze terugval groter is.

Weer een bewijs van de hoge kwaliteit van onze LED oplossingen.

 

Meer weten ? Neem contact met ons op : info@triple-a-led.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *