Hollarts in Didam schakelt om naar LED

logo Hollarts Plastic Group

De productiehal en een groot deel van het magazijn zijn voorzien van LED verlichting van TRiALED, geleverd en gemonteerd door Triple-A LED.

Hollarts Plastic Group is een kunststofspuitgietbedrijf met hoofdvestiging in Didam. Ze maken technische producten en producten voor de logistieke branche maar ook consumenten producten zoals bijvoorbeeld de BE O bottle, een duurzame herbruikbare drinkfles gemaakt van suikerriet restmateriaal.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Er wordt veel aandacht besteedt aan zo zuinig mogelijk produceren met zo weinig mogelijk afval. Veel producten worden zo ontworpen dat ze na gebruik teruggenomen kunnen worden om te worden gerecycled.

Behalve dat men bij Hollarts op verantwoorde wijze omgaat met energie en materiaal in het productieproces, is men ook op andere vlakken bezig met duurzaamheid. Onder andere met het energieverbruik van de verlichting. Ook voor de vervanging van de verlichting in Didam koos men voor Triple-A LED die al eerder werk uitgevoerd had voor Hollarts.

De 150 cm TL buizen in het magazijn werden vervangen door LED buizen met externe driver. Dit type LED buis van de Duitse fabrikant TRiALED heeft een veel hogere lichtopbrengst dan reguliere LED buizen met geïntegreerde driver. Die hogere lichtopbrengst was een voorwaarde omdat vanwege de hoogte waarop de lampen hangen (ruim 9 meter) een reguliere (retrofit) LED bus niet voldoende licht geeft. In het magazijn is nu meer licht met een aanzienlijk lager stroomverbruik. De bestaande armaturen werden gerenoveerd en  hergebruikt. Dat scheelt een hoop afval. Aardige bijkomstigheid is dat dit type LED buis als enige in aanmerking komt voor de EIA subsidieregeling.

De 400 Watt HQL lampen in de productieruimte werden vervangen door LED high-bay stralers, ook van TRiALED. Een LED armatuur dat zeer goed bestand is tegen de hoge temperaturen bovenin een productiehal vol met spuitgietmachines. Ook in de productieruimte heeft men nu meer licht tegen lagere energiekosten.

Triple-A LED heeft behalve de materialen geleverd ook de installatiewerkzaamheden verzorgd.

magazijn Hollarts

De ervaringen van de werkvloer zijn positief. Er is meer licht dan voorheen en het is fijner licht om in te werken. Veiliger ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *