Gemeente Renkum kiest voor hoge lichtopbrengst en consistente lichtkleur

  • Project : Vervanging verlichting Gemeente Renkum
  • Doel : Bezuinigen op energieverbruik en onderhoudskosten
  • Toepassing : Plaatsing van de serie 08 LED buizen
  • CO2                          -/-      25.759 kg/jaar
  • Energiekosten        -/-        3.176 €/jaar
  • TCO  -/-   38%    
  • ROI  11 %
GemeenteRenkumDe gemeente Renkum loopt voorop als het gaat om duurzaamheid. Al vanaf 1995 zijn er acties gericht op waterbesparing, energiebesparing, koude/warmte opslag en reductie CO2 uitstoot. De gemeente Renkum gaat stap voor stap over op LED verlichting voor het creëren van een hoge lichtopbrengst en een consistente lichtkleur. Wat 3 jaar geleden nog niet lukte gebeurt nu met Triple-A LED wel. “Vooral omdat er een goed en degelijk product wordt geboden met een veel hogere lichtopbrengst vergeleken met de concurrentie”.

 

“De slag om duurzaamheid is al jaren geleden door onze Gemeente ingezet”. Aan het woord is de heer Edo van Leersum, vanaf 1977 werkzaam bij de Gemeente en al enige jaren beleidsmedewerker Facilitair en verantwoordelijk voor de huishouding van de gemeente. ‘Vanaf 1995 al zijn er acties gestart als waterbesparing, energiebesparing, koude/warmte opslag en CO2 uitstoot reductie. Toen 4 jaar geleden vanuit het ministerie het Energielabel verplicht werd, scoorden wij al hoog’, zo vertelt hij met enige trots.

De stap naar het aanschaffen van LED verlichting was daarmee een logische volgende.

‘We willen verder bezuinigen op energieverbruik en op onderhoudskosten. Dat laatste komt regelmatig voor. Drie jaar geleden hebben we al een poging gedaan om op LED verlichting over te stappen, maar toen was het veel te duur en de kleuren waren niet mooi’

LED buizen zorgen voor een hoge lichtopbrengst en consistente lichtkleur bij de Gemeente RenkumWe hebben voor Triple-A LED gekozen, omdat zij als Duits bedrijf staan voor een zeer goed en degelijk product. De lichtopbrengst versus Wattage was veel beter dan die van een concurrerend product en ook de kleur is bijna identiek aan de huidige TL kleur. Voeg daar aan toe, dat we in kleine stapjes de huidige TL’s simpel kunnen vervangen in de bestaande armaturen en dat alles voor een zeer schappelijke investering”, zo zegt van Leersum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *