Meer energiebesparing voor ThyssenKrupp Materials

  • Project : Verschillende projecten voor vervanging verlichting in productiehallen en kantoren
  • Doel : Meer energiebesparing
  • Toepassing : Plaatsing van serie 01, serie 07 en serie 08 LED verlichting
  • CO2                                   -/-     658.594 kg/jaar
  • Energiekosten                 -/-       87.282 €/jaar

ThyssenKrupp is een van de meest vooraanstaande groothandelaren in staal, rvs en aluminium in Nederland.

Goede verlichting in de productiehallen is van groot belang i.v.m. de veiligheid. Daarnaast is energiebesparing nodig, omdat de Wet Milieubeheer speelt, bij aanbestedingen wordt er naar gekeken, er is vraag naar van de klant en bovendien is ThyssenKrupp milieubewust.

De productiehallen van ThyssenKrupp waren uitgerust met oude TL buizen (72W per buis) en HQI gasontladingslampen (500W per lamp) op 11,50 meter hoogte.

Triple-A LED leverde LED stralers van 175W en LED buizen met externe sturing op 31W zodat voldaan werd aan de behoefte om minimaal 250 Lux op 80 cm boven de vloer te realiseren en te besparen op de energiekosten.

Uiteindelijk voldoet de LED verlichting nu aan de eisen van deze tijd. Met 600 Lux op 80 cm boven de vloer en een besparing van 58% op de TCO.

De productiehallen hebben nu rustig en ruim voldoende licht en een goede spreiding. ThyssenKrupp heeft door de LED producten van Triple-A LED een grote besparing op de stroomkosten gerealiseerd.

Lees hier het persbericht van ThyssenKrupp en luister in de video hieronder naar de heer Janssen, Hoofd Technische Dienst van ThyssenKrupp en tevens projectleider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *