Politie Academie: Schietbaan voorzien van LED verlichting

Schietbaan politieacademie voorzien van LED verlichting
  • Project : Schietbaan politieacademie voorzien van LED verlichting
  • Doel : Duurzaamheid en kostenbesparing
  • Toepassing : Plaatsing van serie 07 en serie 08 LED verlichting
  • CO2                                    -/-     17.680 kg/jaar
  • Energiekosten                  -/-       3.043 €/jaar

De Politieacademie heeft op haar locatie in Ossendrecht een unieke nieuwe schietbaan neergezet, waarbij optimale functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid de uitgangspunten vormden. Zowel de schietbaan zelf, als het klaslokaal zijn daarom voorzien van LED verlichting. In samenspraak met Kuijpers Installaties leverde Triple-A LED de verlichting (LED buizen plus armaturen en LED panelen).

Projectleiders Huisvesting van de Politieacademie Louk van den Camp en André van Nistelrooij hebben heel wat denkwerk gestoken in dit unieke project. “Uniek, want eigenlijk is alleen in Amerika een schietbaan die lijkt op wat we hier gerealiseerd hebben” legt Louk van den Camp uit.

Alles is er op gericht om, in een veilige maar waarheidsgetrouwe omgeving, praktijksituaties na te bootsen en daar speelt de kwaliteit van de verlichting een belangrijke rol in. “LED Verlichting is weliswaar nieuw voor de Politieacademie, maar wij vonden het in het kader van duurzaamheid en in deze tijd van kostenbesparingen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een goed moment om dit toe te passen” aldus Louk van den Camp.

Een aantal aanbieders werden vergeleken en de keuze voor Triple-A LED is vooral gemaakt op basis van de kwaliteit, hoewel dat in de praktijk altijd nog zal moeten blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *