Slaghutten van de Rosendaelse Golfclub beter verlicht

Slaghutten meer en beter verlicht met LED verlichting
  • Project : Vervanging verlichting slaghutten 
  • Doel : Meer en beter verlicht
  • Toepassing :
   oude T8 TL buizen vervangen door serie 08 LED buizen 
  • CO2                                     -/-  523 kg/jaar
  • Energiekosten                   -/-    90 €/jaar

De Rosendaelsche Golfclub in Arnhem behoort samen met de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club en de Utrechtse Golfclub “de Pan” tot de oudste van Nederland.

Waren er eerst 9 holes, in 1975 wordt een begin gemaakt tot het uitbreiden van de baan naar achttien holes, welke op 21 mei 1977 wordt geopend. Sinds 1980, met de ingebruikname van een nieuw clubhuis, zijn diverse grote internationale wedstrijden georganiseerd. In 1982 werd de St. Andrews Trophee georganiseerd voor de acht beste amateurs van het continent en de acht beste amateurs van Groot Brittannië & Ierland. In 1983 werd het E.L.T.K voor meisjes gespeeld. Winnaar werd het team van Engeland met onder andere Laura Davies. In 1984 organiseerde de Rosendaelsche Golfclub het 65ste Internationale Open Golfkampioenschap van Nederland (Dutch Open voor professionals). Bernhard Langer won het Nederlandse Open en vestigde tijdens het toernooi een nieuw baanrecord dat sindsdien nog niet verbeterd is.

Inmiddels is er de afgelopen jaren het nodige verbeterd aan clubhuis, de baan zelf, greenkeepers voorzieningen en drivingrange. Rekening houdend met de natuur en de hedendaagse eisen die aan een moderne golfbaan gesteld worden, kun je golf spelen op het allerhoogste niveau.

In dat kader was er in 1e instantie behoefte aan beter en meer licht in de slaghutten van de overdekte drivingrange. Vooral de plekken waar de golfprofessionals John Boerdonk, Menno Pelk en good old Jan Dorrestein, filmopnames maken van de golfswing van hun lesklanten, was meer en beter licht nodig. Na uitvoerig testen werd gekozen voor de serie 08 buis van Triple-A LED, omdat daarmee een scherp beeld te zien is als een filmopname op ‘stil’ wordt gezet. Met TL’s kreeg je één lange streep te zien en een wazig beeld.

Alle bestaande armaturen konden worden hergebruikt en ook zijn drie bewegings-/daglichtsensoren aangesloten, waarmee de efficiency naast het toch al zuinige stroomverbruik van de Triple-A LED buizen optimaal is ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *