VVE Terra Montis vernieuwend met buizen van Triple A LED

Terra Montis vernieuwend met buizen van Triple A LED
  • Project : Vernieuwend met buizen van Triple A LED in parkeergarage
  • Doel : Besparen op de energiekosten
  • Oplossing : Voorgemonteerde serie 08 LED buis in een nieuw armatuur
  • CO2                                     -/-  3.081 kg/jaar
  • Energiekosten                   -/-     530 €/jaar

Vereniging van eigenaren Terra Montis is vernieuwend met buizen van Triple-A LED. Door de verlichting in de parkeergarage te vervangen met LED verlichting kan er worden bespaard op de energiekosten.

Het appartementencomplex Terra Montis in Arnhem is gebouwd in de jaren 1999-2000 op het terrein waar tot 1994 het Diaconessenhuis stond. Het Diaconessenhuis was voorheen een van de drie Arnhemse ziekenhuizen. Het complex bestaat uit 3 gebouwen en beschikt over een ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen.

Juist in de parkeergarages brandt het licht continu en dat geeft veel energiekosten. Daarnaast gingen er regelmatig klassieke T8 TL buizen kapot en moest men deze voortdurend vernieuwen. Voeg daar aan toe dat de lichtopbrengst van TL’s binnen enkele weken tot maanden terugliep naar 50% van de oorspronkelijke hoeveelheid licht en de roep om een goed alternatief was duidelijk.

Na zorgvuldig testen met de serie 08 LED buis van Triple-A LED voor wat betreft de juiste kleur en juiste wattage, is gekozen voor een voorgemonteerde LED buis in een nieuwe armatuur in de kleur 4000 Kelvin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *