Vechtdal College is erg tevreden met moderne LED panelen

Vechtdal College gebruikt moderne LED panelen van Triple A LED
  • Project : Gebruik van moderne LED panelen in schoolgebouw
  • Doel : Meer licht en minder wattage
  • Toepassing : Plaatsing van serie 01 LED panelen
  • CO2                                   -/-     87.772 kg/jaar
  • Energiekosten                 -/-       6.266 €/jaar

Bij de bouw van het nieuwe schoolgebouw moest het Vechtdal College ook invulling gaan geven aan de verlichting. Uiteindelijk is er gekozen voor de moderne LED panelen van Triple A LED, zodat er meer licht kan worden gecreëerd bij het laagste wattage.

Het Vechtdal College is een christelijke school voor voortgezet onderwijs in Noordoost-Overijssel. De school heeft drie locaties: Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart. Iedere locatie heeft zijn ‘eigen karakter’. Wat hen verbindt is hun ambitie: ze willen leerlingen bagage meegeven waarmee ze hun weg kunnen vinden in de samenleving. Bagage in de vorm van goed onderwijs, een breed aanbod aan activiteiten en maatwerk in zorg en begeleiding.

Vorig jaar is gestart met een nieuw te bouwen school voor de locatie in Ommen. De nieuwbouw- en renovatieplannen sluiten aan bij de onderwijskundige plannen van de school. Met de uitvoering hiervan biedt het Vechtdal College alle schoolniveaus onder één dak aan. Hiermee wordt ook een goede doorstroming mogelijk tussen de schoolniveaus en is er voldoende ruimte voor ‘eigenheid’.

Het Vechtdal College in Ommen telt nu ruim 1000 leerlingen. Dit groeit de komende jaren door naar 1200. De uitbreiding naar het volledige VWO is hiervoor een reden en ook omdat leerlingen en ouders het prettig vinden dat de school alle richtingen en niveaus in huis heeft. Met het nieuwe ontwerp wil het Vechtdal College de kracht van de school, de kleinschaligheid, waarborgen.

Bij de invulling van de verlichting heeft men uiteindelijk gekozen voor de Led panelen van Triple-A LED. Na uitvoerig testen en het horen van de meningen van diverse deskundigen, kwamen deze panelen verreweg als beste uit de bus. Het meeste licht bij het laagste wattage en boven alles heeft men 10 jaar garantie gekregen!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *