De Edese Golfclub verlicht haar slaghutten met LED buizen van Triple-A LED

LED verlichting bij de Edese golfclub Papendal

LED verlichting bij de golfclub.

De Edese Golf Club werd in 1978 opgericht in een periode waarin de populariteit van de golfsport flink toe nam. Begonnen met een 9-holes baan werd er een paar jaar later uitgebreid naar 18 holes. Inmiddels is de baan enorm gegroeid en zijn de nodige verbeteringen aangebracht, zoals de drivingrange en baan. Er waren nog meer verbeteringen nodig om een aantrekkende werking op nieuwe leden te blijven houden. Landelijk gezien neemt het aantal leden namelijk af en veel banen hebben het dan ook moeilijk.

Golf in het donker

In dat kader had Thomas IJland, Head Pro bij de Edese, het plan om de drivingrange te verlichten. Zowel de afslagplaatsen, de plekken waar les gegeven wordt, de putting green, het veld en het kantoor waar ook gelest wordt. Gezien de tijd van duurzaam, maatschappelijk verantwoord en kostenbesparing viel zijn oog op LED verlichting. Hiermee biedt de club haar leden een extra service, omdat nu ook op de dagen dat het vroeg donker is geoefend kan worden. Uit een enquete bleek 25% van de leden dit graag te willen en daar heeft het bestuur naar geluisterd. Maar ook kan er door Thomas zelf later op de dag en langer getraind worden. Tevens zijn de video-opnames van een swing veel mooier onder invloed van dit LED licht.

LED buizen met externe sturing

Na een demonstratie van de LED buizen met externe sturing was de keuze vrij snel gemaakt. De hoge kwaliteit, een goede prijs/kwaliteitverhouding en het feit dat de fabrikant Duits is gaven de doorslag. In december werd begonnen met de slagplaatsen en genieten de leden inmiddels van goed licht. Omdat er nog helemaal geen elektriciteitsleidingen lagen tekende Triple-A LED, in de persoon van Jan Cees Rijkaart als installateur verbonden aan Triple-A LED, voor de complete installatie. Neem contact met ons op voor meer informatie : info@triple-a-led.nl
Edese golfclub Papendal
Golfpro Thomas IJland, Jan Cees Rijkaart, Niek Vink
LED verlichting bij de Edese golfclub Papendal  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *