Service Apotheek Anjer wil besparen op de energiekosten

  • Project : Vervanging verlichting werkplaats Anjer Apotheek
  • Doel : Besparen op de energiekosten en minder milieuvervuiling
  • Toepassing : Plaatsing van 8 LED Panelen
  • CO2                             -/-       753 kg/jaar
  • Energiekosten           -/-       130 €/jaar

De Anjer Apotheek in Zevenaar wil bijdragen aan minder milieuvervuiling en in het verlengde daarvan besparen op de energiekosten. Triple-A Led gebruikt op dit moment LED’s met de hoogste Lumen/Watt verhouding en biedt zo het meeste licht tegen het laagste energieverbruik. Om ervaring op te doen met LED was de keuze voor het Paneel van Triple-A LED snel gemaakt.

Installatie LED panelen om te besparen op energiekostenDe Anjer Apotheek in Zevenaar is een zeer klantgerichte farmaceutische onderneming. Het is hun primaire taak om geneesmiddelen, gezondheids- en thuiszorgartikelen af te leveren. De klant kan bij hen terecht voor advies, service en begeleiding van hun geneesmiddelengebruik. Alles wat in hun mars ligt om de klant te helpen zullen zij niet nalaten. De apotheker(s) en assistenten in deze apotheek zijn goed opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold om zo goed op de hoogte te blijven. Daarbij komt de zorg rondom het receptgeneesmiddel natuurlijk op de eerste plaats, maar ook voor informatie over zelfzorgartikelen en medische hulpmiddelen bent u bij hen aan het goede adres.

Alle leden van het team dragen verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de apotheek. In dat kader kwamen Jan Willem Ruskamp, eigenaar en apotheker, en Niek Vink van Triple-A LED met elkaar in gesprek. In een ver verleden werkte Niek Vink nog voor de farmaceutische industrie en bezocht ook regelmatig apothekers om hen te informeren over geneesmiddelen. Leuk om hen nu vanuit een geheel andere insteek te spreken.

Het vak is de laatste jaren niet zo zeer veranderd, maar de omgevingsfactoren wel. Bezuinigingen vanuit de overheid en de zorgverzekeraar hebben het runnen van de onderneming met 17 personeelsleden niet makkelijker gemaakt. In dat kader is besparen op stroomkosten van belang, maar voor Jan Willem niet de hoofdreden om op LED panelen over te stappen. ‘Ik wil in 1e instantie bijdragen aan minder milieuvervuiling. De ruimte boven in de apotheek brandt relatief te weinig om hier te besparen op stroomkosten, maar het is goed om ervaring op te doen met LED om te kijken of we gehele apotheek kunnen overzetten op LED’.

De panelen van Triple-A LED zijn prachtig, geven meer dan voldoende licht en zijn technisch zeer hoogwaardig. Bovendien kan Triple-A LED in Nederland al indrukwekkende referenties overleggen. Want…..‘Als IKEA LED verlichting van Triple-A LED heeft, dan wil ik het ook’ zo sluit Jan Willem Ruskamp het interviewtje af..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *