Triple-A LED aangesloten bij LightRec.

Triple-A LED Benelux BV te Oosterbeek is geregistreerd als deelnemer van Stichting LightRec per 20 januari 2017. Stichting LightRec is één van de opdrachtgevers van Wecycle.

Als partner van Wecycle voldoet Triple-A LED op een efficiënte en eenvoudige manier aan de wettelijke verplichtingen uit de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (Regeling AEEA).

LightRec is een initiatief van de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting in Nederland. Sinds januari 2014 zijn alle Nederlandse producenten en importeurs verplicht voor de inzameling en verwerking van lampen en armaturen gebruik te maken van LightRec vanwege een door het ministerie van I&M verleende Algemeen Verbindend Verklaring (AVV).

Recyclingbijdrage

Alle deelnemers berekenen een kleine bijdrage per verkochte lamp of armatuur die vervolgens afgedragen wordt aan de Stichting LightRec. Met deze middelen zorgt LightRec ervoor dat zoveel mogelijk lampen en armaturen worden gerecycled. Op die manier beschermen we het milieu en kunnen we de grondstoffen opnieuw gebruiken.

Over LightRec

Energiezuinige lampen zijn goed voor het milieu, maar mogen niet worden afgedankt bij het gewone huisvuil. De materialen uit energiezuinige verlichting kunnen namelijk voor meer dan 90% worden hergebruikt. Bovendien bevatten ze stoffen die beter niet in het milieu terecht kunnen komen. LightRec zorgt er in Nederland voor dat tl-buizen, spaar- en ledlampen en bijbehorende armaturen apart worden ingezameld en op een milieuverantwoorde manier worden gerecycled. LightRec geeft hiervoor opdracht aan de uitvoeringsorganisatie Wecycle.logo Wecycle

Over Triple-A LED

Triple-A LED levert oplossingen voor al uw verlichtingsvraagstukken. We hebben daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Door deelname aan de Stichting LightRec dragen we ons steentje bij aan het inzamelen en recyclen van oude lampen en armaturen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *