Veel meer licht met TRiALED serie 08

LED buis met externe driver

Met TRiALED serie 08 LED buizen haal je veel (meer) licht in huis.

Een veel gehoord probleem bij de omschakeling van TL buizen naar LED is het feit dat de meeste LED buizen minder licht geven dan de bestaande TL buizen.

De bekende merken, de grote aantallen geïmporteerde LED buizen uit een ver land (allemaal zogenaamde retrofit buizen), ze geven licht maar het houdt over het algemeen op bij een lichtopbrengst van zo’n 3500 lumen. In de meeste gevallen is dat niet voldoende om 1 op 1 een uitwisseling te realiseren van een TL buis voor een LED buis met behoud van dezelfde hoeveelheid licht op de vloer.
Het gevolg is vaak dat er armaturen bijgeplaatst moeten worden. Of, wat in de praktijk gebeurt omdat het er anders niet fraai uitziet, de leverancier haalt de klant over om dan maar alles te vervangen, de complete armatuur dus. Met als direct gevolg een behoorlijke extra post voor materiaal en installatiewerk. En tevens een grote hoeveelheid afval.

Duurzaam met meer licht.

Als je nu een beetje duurzaam bezig wilt zijn en wil meehelpen om de afvalberg te beperken, dan zou het mooi zijn om je armaturen te kunnen hergebruiken (vermits de technische staat dat toelaat natuurlijk).
Ga in dat geval eens kijken en luisteren bij Triple-A LED Benelux.
Triple-A LED levert een bijzondere en unieke LED buis van Duitse makelij die in vrijwel alle gevallen bij een 1 op 1 uitwisseling meer licht op de vloer realiseert dan de oude situatie kent.
Het bijzondere zit ‘m in de externe sturing. Door deze elektronica buiten de buis te brengen wordt er minder warmte geproduceerd in de buis waardoor de levensduur van zowel elektronica componenten als ook die van de LEDjes veel langer is. Hierdoor, en door toepassing van de hoogste kwaliteit LEDjes die hoger uitgestuurd kunnen worden, kan er veel meer licht uitgedragen worden met ook nog eens een langere gegarandeerde levensduur (80.000 uur) dan de meeste LED buizen.

Een voorbeeld :

Een autoservice bedrijf heeft 1-vlams TL armaturen op ca 5,5 meter hoogte hangen. Geen enkele “retrofit” LED buis gaf voldoende licht om, na 1 op 1 vervanging, minimaal dezelfde hoeveelheid licht op de vloer te realiseren. De garage eigenaar kwam na lang zoeken uit bij de serie 08 LED buis met externe sturing van Triple-A LED. Er hangt nu geen buis méér dan voorheen, er is aanzienlijk meer licht dan voorheen en de LED buizen draaien op 75% (30W) van vol vermogen.

– Alleen een type LED buis met externe sturing komt in aanmerking voor EIA (subsidieregeling).
– Doordat de armatuur zogenaamd “gerenoveerd” wordt bij installatie, en er elektrisch gezien geen onderdelen van de bestaande armatuur gebruikt worden speelt de “CE kwestie” geen rol.

Als u dit probleem herkent, of als u gewoon meer wil weten over ons prachtige product “Made in Germany”, neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *