M-plastics schakelt over op duurzame LED verlichting

M-plastics

M-plastics is een groene producent in de kunststofverwerkingsbranche. Ze zijn gespecialiseerd in thermovorm- en spuitgietproducten. M-plastics

Behalve oog voor kwaliteit op het gebied van de producten die men produceert, heeft men heel duidelijk ook oog voor de omgeving, het milieu.

Onder leiding van Paul Schildmeijer is sterk geïnvesteerd in de verduurzaming van het bedrijf. De Onderneming werd hiertoe geïnspireerd door de milieubenadering van kwekers (denk aan natuurlijke bestrijding van plantenziektes en opwekking van groene stroom) en door de verwachting dat de duurzaamheidseisen binnen de hele keten in de toekomst zullen toenemen.

Als lid van Benefits of nature zetten ze zich actief in voor duurzame vernieuwing in de tuinbouwbranche. Daarom verwerken ze gerecyclede grondstoffen en produceren ze het totale assortiment CO2 neutraal.

M-plastics is in 2017 Cradle to Cradle Silver geaccrediteerd door het prestigieuze C2C Instituut uit de Verenigde Staten.

Na ontvangst van de Cradle to Cradle certificatie is wat M-plastics betreft het werk zeker nog niet klaar. Werken aan de footprint van de onderneming is voor eigenaar Paul Schildmeijer een continu proces. Daarom is onlangs de hele productie-omgeving en het magazijn omgebouwd naar duurzame LED verlichting. Een volcontinu bedrijf als M-plastics behaalt grote milieuvoordelen door duurzame verlichting. Zeker als deze verlichting ook nog eens op groene stroom werkt.

Keuze voor kwaliteit.

Bij de keuze voor de LED verlichting kwam men uit bij Triple-A LED. Gekozen is voor de zeer duurzame en efficiënte serie 08 LED buis met externe sturing. Met een nominale levensduur van minimaal 80.000 uur en een hoge lichtopbrengst bij een laag stroomverbruik de ideale vervanger van de ouderwetse TL buizen. Dit type lichtsysteem is zo efficiënt dat de 2 TL buizen per armatuur vervangen zijn door slechts 1 LED buis per armatuur. En dat terwijl er nu ook nog eens meer licht op de werkvloer is dan voorheen.

In 3 dagen tijd heeft de installatie-ploeg van Triple-A LED alle verlichting in de productiehal en het magazijn vervangen zonder het productieproces te verstoren.  

M-plastics en LED verlichting van Triple-A LED

www.m-plastics.nl

 

Wilt u ook méér licht voor beter zicht op het productieproces en tevens duurzaam bezig zijn ? Neem contact met ons op.     info@triple-a-led.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *