Sealed Air in Nijmegen schakelt om naar LED.

 

Sealed Air in Nijmegen schakelt om naar LED.

Sealed Air is ’s werelds meest toonaangevende bedrijf voor beschermende en speciale verpakkingen.

Het bedrijf bestaat meer dan 50 jaar en is een multinational met ruim 25.000 medewerkers en activiteiten in 175 landen.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en dat geldt niet alleen voor de eigen producten en het productieproces. Vandaar dat de vestiging in Nijmegen ook op zoek ging naar duurzame verlichting. Ze kwamen uit bij de kwaliteits LED producten van het Duitse TRiALED, geleverd door Triple-A LED Benelux B.V. in Nederland.

Nieuwe verlichting.

De conventionele energie verslindende TL-buizen en HQL lampen in de productieruimten werden vervangen door moderne LED verlichting. Behalve een flinke besparing op de stroomkosten is tevens een verbetering van de hoeveelheid licht op veel plekken gerealiseerd.

De 150 cm TL buizen die, inclusief de VSA zo’n 70 Watt aan vermogen opnemen, werden vervangen door LED buizen met externe driver die, afhankelijk van de hoogte waarop ze hangen, ingesteld werden op 30 tot 36 Watt. In de meeste gevallen werden de bestaande armaturen hergebruikt. Dat scheelt een hoop afval. Op de werkvloer ontstond meer licht waardoor er nu een prettigere en veiligere werkomgeving is.

De 400 Watt HQL lampen, die inclusief VSA zo’n 470 Watt opnemen, werden vervangen door LED high-bay stralers van 145 Watt of 175 Watt. Ook weer afhankelijk van de hoogte waarop ze hangen.

Tevreden klant.

Kortom : het licht is beter, de besparing is enorm en de investering is binnen 2 jaar terug verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *